Uren hud – læs vores guide her

Uren hud - læs vores guide her

Bliv klogere på uren hud – tips og gode råd

Ved hjælp af sund hudpleje styrker du huden og slipper for uren hud/ hudorme og talgknopper. 

Uren hud er en hud i ubalance. For mange opstår uren hud/ Acne  i teenage alderen, men mange voksne, og især voksne kvinder, kan faktisk også opleve at få urenheder.   

Uren hud og bumser opstår på grund af en overproduktion af talg i huden, som medfører at talgkirtlerne tilstoppes. Hvis der trænger bakterier ned i talgkirtlen kan der opstå betændelse og dermed uren hud

Hormonelle forstyrrelser er  kendt som en af de mest almindelige årsager til uren hud. Hormonelle forstyrrelser er ikke kun forbeholdt teenageren. Menstruationscyklus og graviditet kan også medføre en hormonel forstyrrelse, der kan give grobund for uren hud. Derudover kan en tilstand af stress og træthed også give uren hud.

Se vores udvalg af produkter til uren hud her.

Pleje af uren hud

Uren hud opstår på grund af en overproduktion af talg som medfører at talgkirtlerne tilstoppes.

Pleje af fedtet og uren hud kræver produkter, der er særligt udviklet til at tage højde for ubalancen i talgproduktionen.  Men samtidig også er fokuseret på at pleje huden. Derudover skal din hudpleje  ikke tilføjer yderligere til fremkomsten af nye hudorme og bumser. Du kan slippe for uren hud, hvis du bruger produkteter med de rette ingredienser for din hud. Det er vigtigt, at der indgår aktive ingredienser som forbedre din huds tilstand. Ingredienserne skal gøre noget godt for din hud, ikke stresse den yderligere.

Det anbefales derfor at sammensætte en hudplejerutine, der har fokus på følgende:

•  Rens – Rens din hud dagligt. Vælg renseprodukter, der er specielt udviklet til fedtet og kombineret hud.  For ikke at forstyrre vores PH-værdi for meget. Vælgen mild og cremet rens. Se vores  udvalg af renseprodukter her.

•   Fugt – Giv din hud fugt både morgen og aften. Skru gerne op for de plejende og fugtgivende ingredienser om natten. Vælg produkter, der giver masser af fugt. Men ikke tilfører mere fedt, til den fedtede hud. Selv  fedtet hud  har brug for fugt. Vælg produkter med fokus på især fugtgivende ingredienser, der ikke tilstopper porerne yderligere. Se vores  udvalg af fugtgivende cremer her.

•   AnsigtsmaskeLæg en god ansigtsmaske mod uren hud. Kom uren hud til livs med en mildt peelende eller rensende ansigtsmaske. Brug  en peel eller ler maske et par gange i ugen. Se vores  udvalg af ansigtsmasker her.

•  Kosttilskud til huden – Det er lige så vigtigt at pleje huden indefra, som det er at pleje den udefra. Derfor er det en god ide, at du tager et kosttilskud. Det giver din hud noget at arbejde med indefra. Plus bør din kost består af  en masse grønne grøntsager. Så rå som muligt, samt at du ikke får for meget stivelse og sukker.  Drik også masser af vand for at rense ud. 

Andre gode råd

Makeup og cremer kan faktisk resultere i en uren hud. Vælg derfor produkterne, der ikke tilstopper hudens porer.

Undlad at røre ved dine bumser når de opstår. Tryk dem aldrig ud. Du risikerer at tilføje flere bakterier til bumsen og gøre dens tilstand værre.

Skift pudebetræk og  håndklæder ofte. Om natten udskilles affaldsstoffer under søvnen og det betyder, at disse affaldsstoffer køres rundt i pudebetrækket og dermed dit ansigt. Så skift betrækket to-tre gange om ugen. Så sørger du for, at det du udsætter din hud for er rent.

Uren hud - læs vores guide her

Uren hud - guide til gode produkter