Hudplejerutine

 

Hudpleje

Hvad er den bedste hudplejerutine?

 

Hudplejerutine – Hvordan var det nu lige? Serum før creme eller hvordan?  Blivskøn guider dig til at komme godt i gang med en god hudplejerutine.

 

Kom i gang

Hudplejerutiner er individuelt – der er mange forskellige og individuelle opskrifter på. Om øjencremen lige kommer før eller efter serum og creme, er for et eksempel ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du får det gjort! Og husk alt nyt tager tid – tid både når det handler om tilvænning og resultater. Huden er 4-6 uger om at forny sig, og det samme tidsrum skal du som minimum give en ny rutine.

 

Hvis du ikke er vant til at bruge flere forskellige hudplejeprodukter morgen og aften, så kan det være svært at prioritere den tid det tager. Gør det til et selvforkælelses ritual morgen og aften, hvor du lige vender blikket, tankerne og energien mod dig selv. Tænk på det som din chance for at få fem minutter for mig selv, hver dag, helt uforstyrret, til at gøre noget, der jo egentlig føles rigtig dejligt.

Desuden kan et par få tips til de rigtige produkter og værktøjer, der skaber synlige resultater for din hud, gøre det hele en del mere motiverende at opretholde.

Derfor kommer her en række tips til, hvordan du med et holistisk udgangspunkt kan gøre din hudplejerutine til lidt mindre af en sur pligt og lidt mere et selvkærligt ritual.

Skal man have en rutine både morgen og aften?

Du bør pleje dit ansigt både morgen og aften, men rutinerne kan se forskellige ud. Det samme for mængden af tid du bruger på dem.

For de fleste er hudplejerutinen om aftenen længere end om morgenen. Det skyldes nok at de fleste har mere tid om aftenen, men også fordi, vi her bedre kan bruge produkter, der tager tid om at trænge ind.

4 steps til pæn hud – gentag morgen og aften

  • Rens / Exfoliator

Rens er en meget vigtig del af din hudplejerutine. Ikke blot for at fjerne makeup, forurening og døde hudceller om aftenen, men også talg, fedt og snavs skal renses af huden om morgenen og dermed give dine hudplejeprodukter ”plads” til at pleje din hud. Er rent lærred så at sige.

  • Serum

Serum er et koncentrat af aktive ingredienser, der hurtigt og effektivt trænger ind i huden. Ofte er det en tyndt flydende konsistens, som er skræddersyet til at forkæle og afhjælpe med en problemstilling i huden.

  • Ansigtscreme

Fugt, fugt og atter fugt. Husk en skøn ansigtscreme der kan fuldende din hudpleje og supplere dit serum. En creme er federe i konsistens. Cremen er det lag huden oftest har brug for at opnå smidighed, fugt og glød. Serum og ansigtscreme går altså hånd i hånd og gør hinanden bedre.

  • Øjencreme

Øjencreme er udviklet til den sarte hud omkring øjenomgivelserne og kan smøres helt tæt på øjet. Ganske forsigtigt duppes øjencremen på, så man ikke ”slider” unødvendigt på den tynde hud i dette område.

Gua sha

En gua sha er et glat redskab, typisk af krystal, som bruges til at ”skrabe” produkterne ind i huden samt massere muskler og lymfesystemet. Ved at skrabe huden i bestemte bevægelser og på den måde massere ansigtet, stimuleres blodcirkulationen nemlig. Det har en lang række fordele, såsom reducering af fine linjer og skaber en opstrammende effekt, der giver huden et skønt glow. Ophobede affaldsstoffer frigives gennem lymfedrænage, imens de gode ingredienser fra serum, olie eller creme optages bedre. Det eneste du skal være obs på er, at påføre olie nok til at din gua sha ubesværet kan glide hen over huden.

Face roller

En face roller, er designet med samme formål som en gua sha. Typisk kommer den med en lille roller i den ene ende og en lidt større i den anden. På den måde kan du let tilgå alle hjørner og kroge.

Du kan f.eks. her købe en faceroller her.